Een „Au revoir“ van onze stagiaire Emilie

6 maanden geleden vertrok in België naar Nice, klaar voor een nieuw avontuur: een administratieve stage doen in Alpha.b in functie van mijn Business administration studies. Binnen een korte week loopt deze op zijn einde. Met een positieve kijk blik ik terug op deze ervaring in het zonnige Nice.

Alpha.b Institut Linguistique

Alpha.b is een talenschool gesitueerd in Nice, Zuiden van Frankrijk. Tussen de palmbomen en de azuurblauwe zee hebben de leerlingen de kans om hun Frans bij te schaven op een gevarieerde manier. Indien ze wensen kunnen ze de duik in de franse cultuur verdiepen door te logeren bij een gastfamilie. Iedereen tussen 15 en 150 jaar, van starter tot expert kan terecht in Alpha.b voor een cursus Frans op maat. Dit doen we door verschillende programmas opstellen naargelang de leeftijd van de studenten en hun doel (basis frans, intensieve cursus, voorbereiden van een examen, privélessen). Daarnaast worden we de leerlingen binnen hun type cursus ook nog in inverdeeld in verschillende niveaus na het afleggen van een test.

Mijn ervaring als stagiaire

internship nice

Mijn taken als stagiaire in Alpha.b waren heel verschillend. Van receptie verzorgen, tot vertalen tijdens een doktersvisite en Pacôme helpen bij het organiseren van activiteiten. Mijn dagen begonnen om 8:30 of 10:30 en eindigde om 16:00 of 17:30. De dagen vlogen voorbij sinds er altijd veel te doen was. Maandagen samen met Pacôme de activiteiten in de klassen gaan presenteren, enquêtes invoeren op vrijdag. Assisteren tijden de excursies en nog veel meer. Eén van de dingen waar ik veel voldoening uithaalde was het wegwijzen, helpen, ontvangen van studenten. Ik vond het dan ook belangerijk omdit met dezelfde warmte te doen als ik ooit heb gekregen als student hier in Alpha.b. Binnen het domein sociale media kreeg ik veel verantwoordelijkheid van Alpha.b, ik heb samen met Emeline een plan rechtgezet en een doel bereikt met het aantal volgers te verdubbelen. Dat was een mooie kers op de taart op het einde van mijn stage.

Het harmonisch team van Alpha.b

Werken in het team van Alpha.b was voor mij één van de hoogtepunten van mijn stage. Ik heb nog nooit zo een samenhangend wel functioneerd team gezien als hier. Binnen het administratieve team houd iedereen zijn hoofd in dezelfde richting maar tegelijkertijd hielden we het luchtig. Een team waaraan je alles aan kan vragen en bijleren voorop staat. Dit harmonisch team ga ik zeker missen en hoop in mijn verdere carrière terecht te komen in een even leuk team als hier.

De taalbarrière

De grootste uitdaging binnen mijn stage was de taal. Mijn niveau frans was zeker niet slecht voor mijn stage. Maar het kon uiteraard nog geperfectioneerd worden. In het begin beschikte ik ook nog niet over de juiste vocabulaire om helemaal zelfstandig te werk te gaan in het kantoor. Je voelt jezelf vaak niet verbeteren in een taal als je dagelijks oefent, maar als ik nu terugkijk naar de vooruitgang die ik heb gemaakt kan ik zeggen dat ik fier mag zijn! Dit heb ik natuurlijk ook te danken aan de geduldigheid en behulpzaamheid van het team.

Kortom

Tot op de dag van vandaag ben ik zeer tevreden met de moedige keuze die ik 6 maanden geleden heb gemaakt. Ik rond hier mijn laatste week af, met een berg van ervaring, een enorme vooruitgang in het spreken van Frans en ook met een traan om dit geweldig team achter te moeten laten.

Instituut Alpha.b is een unieke taalschool met enorm kwalitatief team en onderwijs, iedereen de overweegt om hier een stage te doen moedig ik ten volle aan!

0 réponses

Laisser un commentaire

Rejoindre la discussion?
N’hésitez pas à contribuer !

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.